Sulje tulostustila
Verkkokirjahylly

Eläkkeet avioero-osituksessa

Tiina Väisänen

Kirjassa tarkastellaan yhtä puolisoiden tärkeintä ja kansainvälisessä keskustelussa paljon huomiota saanutta varallisuuserää: lakisääteisiä työeläkeoikeuksia ja niiden merkitystä avioero-osituksessa. Nykyisellään työeläkeoikeuksia ei oteta osituksessa huomioon. Tämä saattaa aiheuttaa epäoikeudenmukaisia ositustilanteita, sillä työeläkeoikeudet perustuvat puolisoiden ansiotuloon ja ne ovat siten sellaista varallisuutta, jonka kerryttämiseen toinen puoliso avioliiton aikana välillisesti vaikuttaa.<br>Tutkimusaihetta tarkastellaankin ensinnäkin siitä näkökulmasta, puoltaisivatko aviovarallisuusjärjestelmän keskeiset periaatteet tulkintaa, jonka mukaan työeläkeoikeudet tulisi osittaa. Toiseksi arvioidaan sitä, olisiko nykysääntelyä mahdollista tulkita siten, että työeläkeoikeuksiin voitaisiin jo nyt soveltaa avio-oikeutta koskevia sääntöjä ja periaatteita. Lopuksi arvioidaan avioliittolain muutostarpeita muun muassa oikeusvertailun keinoin.<br>Työeläkeoikeuksien rinnalla ja niiden vertailuaineistona kirjassa paneudutaan puolisoiden vapaaehtoisiin eläkevakuutuksiin ja työnantajan ottamiin lisäeläkeoikeuksiin osituksessa. Teoksessa arvioidaan myös miten erilaisten eläkkeiden joskus aiheuttamia epätasapainoisia ositustilanteita olisi mahdollista korjata osituksen sovittelusäännöksen keinoin.<br>Väitöskirjan kirjoittajalla on tutkimustyön lisäksi laaja käytännön kokemus ositus- sekä muiden perhe- ja siviilioikeudellisten asioiden käsittelystä tuomarina ja esittelijänä sekä ennen tuomioistuinuraansa myös asianajopuolella.

Lue lisää

JULKAISUVUOSI

ISBN

20239789521445392

Verkkokirjahyllyssä

Tämä teos kuuluu hyllyihin: Perhe- ja perintöoikeus

Verkkokirjahylly Perhe- ja perintöoikeus sisältää perintö- ja testamenttioikeuden sekä lapsisoikeuden parhaat kommentaarit ja yleisteokset. Monipuolisessa hyllyssä on katettuna myös vanhuusoikeus ja edunvalvonta sekä kansainvälinen perhe- ja perintöoikeus. Myös jäämistösuunnitteluun ja perunkirjoituksen laatimiseen löydät apua. Hylly täydentyy säännöllisesti uutuuskirjoilla niiden ilmestyessä.

Tutustu hyllyn kirjavalikoimaan

Tilaa Verkkokirjahylly Perhe- ja perintöoikeus

MIKÄ ON VERKKOKIRJAHYLLY

Verkkokirjahyllyssä on satoja ammattikirjoja diginä teemahyllyihin jaoteltuina. Hyllyt täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä. Voit hankkia käyttöösi koko Verkkokirjahyllyn tai yksittäisiä teemahyllyjä tarpeidesi mukaan.

Verkkokaupastamme tilaat kätevästi käyttöoikeuden, kun tarvitset koko palvelun tai yhden hyllyn yhden käyttäjän käyttöön. Useamman käyttäjän käyttöoikeustilauksissa voit kääntyä myyntitiimimme puoleen.

Tutustu valikoimaanTutustu valikoimaanTutustu valikoimaanKokeile veloituksetta


Suomen laajin verkkokirjahylly


Täydentyvä valikoima


Lue silloin kun sinulle sopii