Sulje tulostustila
Verkkokirjahylly

Asiantuntijatodistelun ongelmakohtia

Mikko Vuorenpää

Asiantuntijatodistelussa pyritään asiantuntijoiden avulla selvittämään käsiteltävään juttuun liittyvien kokemussääntöjen sisältöä. Tyypillisiä asiantuntijatodistelua kaipaavia kysymyksiä ovat syytetyn mielentilan tutkiminen, lääkärin käyttäminen apuna kuolemansyyn tutkinnassa tai vaikkapa insinööritieteiden edustajan avulla tapahtuva syy-yhteyksien selvittely vahingonkorvausoikeudenkäynnissä. Kirjan ensimmäisessä osassa aihetta tarkastellaan ilman välitöntä kytkentää vireillä olevaan oikeudenkäyntiin. Tarkasteluun tulevat muun muassa asiantuntijoiksi kutsuttavien henkilöiden kelpoisuusehdot. Sen jälkeen keskitytään käytännön tuomioistuintyöskentelyssä ilmeneviin ongelmiin, joissa tarkastelu jakaantuu asiantuntijan määräämiseen sekä asiantuntijan kuulemiseen oikeudenkäynnissä. Kirjassa käsitellään asiantuntijatodistelua sekä siviili- että rikosprosessissa. Mikko Vuorenpäällä on ollut useita lainvalmisteluun liittyviä asiantuntijatehtäviä sekä työryhmien jäsenenä että lausunnonantajana. Yliopistolla annettavan perusopetuksen lisäksi hän on osallistunut kouluttajana lukuisiin koulutustilaisuuksiin muun muassa asianajajaliiton, tuomareiden, syyttäjien, poliisien ja asianajosihteereiden täydennyskoulutuksessa.

Lue lisää

JULKAISUVUOSI

ISBN

20129789521419096

Verkkokirjahyllyssä

Tämä teos kuuluu hyllyihin: Arkisto

Verkkokirjahyllyn Arkistosta löydät kaikki seitsemän vuotta vanhemmat ammattikirjat ja suosittujen kirjojen vanhemmat painokset.

Tutustu hyllyn kirjavalikoimaan

Tilaa Verkkokirjahylly Arkisto

MIKÄ ON VERKKOKIRJAHYLLY

Verkkokirjahyllyssä on satoja ammattikirjoja diginä teemahyllyihin jaoteltuina. Hyllyt täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä. Voit hankkia käyttöösi koko Verkkokirjahyllyn tai yksittäisiä teemahyllyjä tarpeidesi mukaan.

Verkkokaupastamme tilaat kätevästi käyttöoikeuden, kun tarvitset koko palvelun tai yhden hyllyn yhden käyttäjän käyttöön. Useamman käyttäjän käyttöoikeustilauksissa voit kääntyä myyntitiimimme puoleen.

Tutustu valikoimaanTutustu valikoimaanTutustu valikoimaanKokeile veloituksetta


Suomen laajin verkkokirjahylly


Täydentyvä valikoima


Lue silloin kun sinulle sopii