Sulje tulostustila
Verkkokirjahylly

Seksuaalirikokset ja oikeudenkäynti

Antti Tapanila

Seksuaalirikoksia käsitellään yhä useammin tuomioistuimissa ja muissa viranomaisissa. Niihin liittyy merkittävää yhteiskunnallista intressiä ja yleisön kiinnostusta. Seksuaalirikostapausten käsitteleminen edellyttää oikeudellista ammattitaitoa ja kykyä tarkkaan todisteiden arviointiin. Seksuaalirikoksia koskeva rikoslain 20 luku tuli uudistetussa muodossaan voimaan vuoden alusta 2023.<br><br>Kirja antaa ajantasaisen ja kattavan kuvan seksuaalirikoslainsäädännöstä ja seksuaalirikosten käsittelemisestä. Keskeisiä kysymyksiä ovat vapaaehtoisuus seksuaaliseen kanssakäymiseen, tahallisuus ja uuden lainsäädännön rikostunnusmerkistöt. Oikeudenkäyntimenettelystä on tarkasteltu erityisesti julkisuutta, asianomistajan kuulemista, todisteiden hankkimista, näytön arvioimista ja tuomion perustelemista. Kirjassa on käsitelty myös rangaistuksia ja korvauskysymyksiä.<br><br>Kirjan esitystapa on käytännönläheinen ja kirjassa on käytetty runsaasti oikeustapauksia havainnollistamaan käsiteltyjä kysymyksiä. Kirja soveltuu käsikirjaksi asianajajille, syyttäjille ja tuomareille. Se on hyödyllinen tietolähde myös muille seksuaalirikosten parissa työskenteleville ja aihepiiristä kiinnostuneille. Kirjaa voidaan käyttää opetuksessa.

Lue lisää

JULKAISUVUOSI

ISBN

20239789521448379

Verkkokirjahyllyssä

Tämä teos kuuluu hyllyihin: Rikos- ja prosessioikeus

Verkkokirjahylly Rikos- ja prosessioikeus sisältää kommentaarit rikosoikeudesta, esitutkinnasta ja pakkokeinoista sekä rikos- ja siviiliprosessista. Myös insolvenssioikeuteen kuuluvat teokset konkurssi- ja ulosotto-oikeudesta löytyvät täältä. Lisäksi hyllyssä on rikos- ja prosessioikeuden erityiskysymyksiä käsitteleviä kirjoja, mm. hakemuslainkäytöstä ja rahanpesusta sekä kommentaari Asianajajaoikeudesta. Hylly täydentyy säännöllisesti uutuuskirjoilla niiden ilmestyessä.

Tutustu hyllyn kirjavalikoimaan

Tilaa Verkkokirjahylly Rikos- ja prosessioikeus

MIKÄ ON VERKKOKIRJAHYLLY

Verkkokirjahyllyssä on satoja ammattikirjoja diginä teemahyllyihin jaoteltuina. Hyllyt täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä. Voit hankkia käyttöösi koko Verkkokirjahyllyn tai yksittäisiä teemahyllyjä tarpeidesi mukaan.

Verkkokaupastamme tilaat kätevästi käyttöoikeuden, kun tarvitset koko palvelun tai yhden hyllyn yhden käyttäjän käyttöön. Useamman käyttäjän käyttöoikeustilauksissa voit kääntyä myyntitiimimme puoleen.

Tutustu valikoimaanTutustu valikoimaanTutustu valikoimaanKokeile veloituksetta


Suomen laajin verkkokirjahylly


Täydentyvä valikoima


Lue silloin kun sinulle sopii