Sulje tulostustila
Verkkokirjahylly

Euroopan unionin oikeus

Juha Raitio, Tomi Tuominen

Euroopan unionin oikeus on markkinoiden kattavin ja perusteellisin suomenkielinen esitys EU-oikeudesta ja sisämarkkinoiden toiminnasta. EU:n kehitystä, rakenteita ja toimintaa kuvaavat osiot täydentävät toisiaan niin, että kirjasta muodostuu laaja-alainen kokonaiskuva EU-oikeudesta. Teoksessa perehdytään ensin EU:n kehitykseen, arvopohjaan, normeihin, rakenteisiin, oikeussuojakeinoihin, EU-oikeuden valtionsisäisiin oikeusvaikutuksiin sekä EU:n perusoikeusulottuvuuden vahvistumiseen. Tämän jälkeen luodaan EU:n sisämarkkina- ja kilpailuoikeudessa katsaus siihen, kuinka markkinoita vapautetaan ja valvotaan. Sisämarkkinaoikeuden osiossa tavaroiden, palveluiden, henkilöiden ja pääoman vapaa liikkuvuus on käsitelty runsain oikeustapausesimerkein ja ajankohtaiset lainsäädäntömuutokset huomioiden. Julkisyhteisöjen ja yksityisten yritysten toiminta markkinoilla edellyttää kilpailuneutraliteetin huomioimista, mikä havainnollistuu etenkin valtiontukiasioissa, SGEI-palveluissa ja julkisissa hankinnoissa. Kilpailuoikeuden esityksessä keskitytään etenkin kartellikieltoon ja määräävän markkina-aseman väärinkäytön kieltoon ajankohtaisia esimerkkejä hyödyntäen. Juha Raition ja Tomi Tuomisen uudistettu ja päivitetty eurooppaoikeuden perusteos soveltuu sekä käsikirjaksi että korkeakoulujen oppikirjaksi.

Lue lisää

JULKAISUVUOSI

ISBN

20209789521436277

Verkkokirjahyllyssä

Tämä teos kuuluu hyllyihin: Julkisoikeus

Verkkokirjahylly Julkisoikeus sisältää kattavasti teoksia yleisestä hallinto-oikeudesta perus- ja ihmisoikeuksiin. Hyllystä löydät mm. kommentaarit esteellisyydestä, julkisuusperiaatteesta ja oikeudenkäynnistä hallintoasioissa. Myös EU-oikeutta sekä ulkomaalaisoikeutta käsittelevät kirjat sekä tiedustelulainsäädäntöön liittyvät teokset löytyvät täältä. Hylly täydentyy säännöllisesti uutuuskirjoilla niiden ilmestyessä.

Tutustu hyllyn kirjavalikoimaan

Tilaa Verkkokirjahylly Julkisoikeus

MIKÄ ON VERKKOKIRJAHYLLY

Verkkokirjahyllyssä on satoja ammattikirjoja diginä teemahyllyihin jaoteltuina. Hyllyt täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä. Voit hankkia käyttöösi koko Verkkokirjahyllyn tai yksittäisiä teemahyllyjä tarpeidesi mukaan.

Verkkokaupastamme tilaat kätevästi käyttöoikeuden, kun tarvitset koko palvelun tai yhden hyllyn yhden käyttäjän käyttöön. Useamman käyttäjän käyttöoikeustilauksissa voit kääntyä myyntitiimimme puoleen.

Tutustu valikoimaanTutustu valikoimaanTutustu valikoimaanKokeile veloituksetta


Suomen laajin verkkokirjahylly


Täydentyvä valikoima


Lue silloin kun sinulle sopii