Sulje tulostustila
Verkkokirjahylly

Tuottamus vahingonkorvausoikeudessa

Tässä kirjassa käsitellään usein tapauksissa esille tulevaa ongelmaa siitä, onko tapauksessa kyseessä tuottamus vai "puhdas vahinko" eli onko vahingonaiheuttaja aiheuttanut vahingon tahallaan tai muutoin myötävaikuttanut siihen siinä määrin, että hän joutuu vahingon korvaamaan. Missä kulkee tuottamuksen raja? Vahingonkorvauslaissa todetaan, että korvausvelvollisuus on sillä, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon. Tuottamuskäsitettä joudutaan soveltamaan niin monenlaisiin tilanteisiin ja erilaisiin tahoihin, että muutama helposti sovellettava sääntö ei voi tavoittaa niitä kaikkia. Tuottamus onkin korvausvastuun edellytyksistä epämääräisin monimuotoisuutensa vuoksi. Kirja koostuu tuottamusta yleisesti tarkastelevista, kaikkia tuottamusvastuun tilanteita koskevista jaksoista sekä toisesta osasta, jossa käsitellään huolellisuusvaatimuksen muodostamista tietyissä tilanteissa.

Lue lisää

JULKAISUVUOSI

ISBN

20089789526328454

Verkkokirjahyllyssä

Tämä teos kuuluu hyllyihin: Arkisto

Verkkokirjahyllyn Arkistosta löydät kaikki seitsemän vuotta vanhemmat ammattikirjat ja suosittujen kirjojen vanhemmat painokset.

Tutustu hyllyn kirjavalikoimaan

Tilaa Verkkokirjahylly Arkisto

MIKÄ ON VERKKOKIRJAHYLLY

Verkkokirjahyllyssä on satoja ammattikirjoja diginä teemahyllyihin jaoteltuina. Hyllyt täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä. Voit hankkia käyttöösi koko Verkkokirjahyllyn tai yksittäisiä teemahyllyjä tarpeidesi mukaan.

Verkkokaupastamme tilaat kätevästi käyttöoikeuden, kun tarvitset koko palvelun tai yhden hyllyn yhden käyttäjän käyttöön. Useamman käyttäjän käyttöoikeustilauksissa voit kääntyä myyntitiimimme puoleen.

Tutustu valikoimaanTutustu valikoimaanTutustu valikoimaanKokeile veloituksetta


Suomen laajin verkkokirjahylly


Täydentyvä valikoima


Lue silloin kun sinulle sopii