Sulje tulostustila
Verkkokirjahylly

Perintö- ja lahjaverotus

Jaakko Ossa

Päivitetty 22.2.2023

Perintö- ja lahjaverosäännöksillä on keskeinen merkitys perhevarallisuuden ja sen hallinnon suunnittelussa. Teoksessa selvitetään kattavasti perintö- ja lahjaverotukseen liittyvät kysymykset, alkaen verovelvollisuuden alkamisajankohdasta, testamentin sekä perunkirjan laatimisesta aina verotuksen toimittamiseen ja veron vanhentuminen. Lisäksi käydään läpi lahjaverotuksen piirteet kattavasti, mm. lahjan tunnusmerkit ja omaisuuden lahjoittamisen verotustilanteet. Sekä perintö- että lahjaverotuksen perusteet selvitetään, mm. kaksinkertainen verotus ja kansainväliset verotustilanteet. Digitaalisessa hakuteoksessa käsitellään myös perhevarallisuutta koskevat säännökset, esimerkiksi avioehtosopimus ja ositus. Myös perimysjärjestys ja perintöosuuden määräytyminen selvitetään. Lisäksi teoksessa käsitellään mm. perintökaaren ja avioliittolain säännöksiä siltä osin kuin niitä tarvitaan verosäännösten taustatiedoksi. Perhe- ja yritysvarallisuuden siirtymistä sukupolvelta toiselle käydään läpi ja selvitetään mm. käyvän arvon määräytyminen. Tämän vuoksi on tarkasteltu myös näiden saantojen jälkeisiä tilanteita, kuten kuolinpesän verokohtelua, ositukseen ja perinnönjakoon liittyviä verotuksellisia kysymyksiä kuin myös vastikkeettomasti saatujen varallisuuserien edelleen myyntiä. Verosuunnittelulla on keskeinen merkitys. Teoksessa on kiinnitetty näihin kysymyksiin erityistä huomiota ja siinä käydään myös rajanveto veronkiertoon. Perintö- ja lahjaverotuksen huojennussäännökset ja verotusmenettely käydään myös kattavasti läpi. Asiantuntijana: Jaakko Ossa.

Lue lisää

JULKAISUVUOSI

ISBN

20159789521427251

Verkkokirjahyllyssä

Tämä teos kuuluu hyllyihin: Taloushallinnon ja verotuksen hakuteokset

Taloushallinnon ja verotuksen päivittyvät hakuteokset on kokoelma digitaalisia hakuteoksia omassa hyllyssään Verkkokirjahyllyssä. Teoksista saat aina tuoreimman tiedon: kirjoittajina ja päivittäjinä toimivat Suomen johtavat asiantuntijat, jotka koostavat ja tulkitsevat oman alasi keskeiset lainsäädäntömuutokset ja oikeuskäytännön sinun työsi ratkaisuihin.

Tutustu hyllyn teosvalikoimaan

Tilaa Taloushallinnon ja verotuksen hakuteokset

MIKÄ ON PÄIVITTYVÄ HAKUTEOS

Päivittyvät hakuteokset on kattava valikoima digitaalisia teoksia juridiikan, talouden ja verotuksen aihealueilta. Teoksia päivitetään lainsäädännön muutosten ja uuden oikeuskäytännön mukaisesti – voit siis luottaa siihen, että saat aina tuoreimman tiedon.

Teosten sisällöstä ja ajantasaisuudesta vastaavat omien aihealueidensa johtavat asiantuntijat. Käyttöoikeudesta maksat vuosilisenssin. Hintaan vaikuttavat tilattujen teosten ja palvelun käyttäjien määrä. Käyttöoikeustilauksissa voit kääntyä myyntitiimimme puoleen.

Kokeile veloituksetta


Suomen laajin verkkokirjahylly


Täydentyvä valikoima


Lue silloin kun sinulle sopii