Sulje tulostustila
Verkkokirjahylly

Onnistunut sukupolvenvaihdos

Raimo Immonen, Juha Lindgren

Yrityksen sukupolvenvaihdos on vaativa järjestely. Tärkeintä on yhteen sovittaa luopujan ja jatkajan toiveet niin, että vetovastuun siirtyminen ja liiketoiminnan jatkuvuus tulee turvattua. Tämä edellyttää aina yksilöllistä suunnittelua, jossa huomioidaan verotuksen, rahoituksen sekä yhtiö-, velka- ja vakuuslainsäädännön asettamat rajoitteet ja mahdollisuudet. Onnistunut sukupolvenvaihdos vaatii pitkäjänteistä suunnittelua ja oikeaa ajoitusta. Kulloiseenkin tilanteeseen on myös osattava valita juuri sopivat menettelyt, väärät valinnat voivat tulla kalliiksi. Tässä teoksessa selvitetään ajantasaisesti sukupolvenvaihdokseen liittyvät ongelmat ja niiden ratkaisut. Kirja auttaa kysymään oikeita kysymyksiä, ja tekemään vastausten perusteella oikeita valintoja: - miten luopujan ja jatkajan edut voivat olla erisuuntaiset - milloin on järkevää luovuttaa osakkeita, milloin yritystoiminta - kannattaako myydä vai lahjoittaa - miten vastike vaikuttaa verokohteluun - miten yritystä voidaan saattaa parempaa luovutuskuntoon ennen omistajanvaihdosta - milloin sukupolvenvaihdokseen voidaan saada verohuojennuksia - miten yritystoimintaa tulee jatkaa verohuojennuksen säilyttämiseksi Varsinaisen, perheen sisäisen sukupolvenvaihdoksen lisäksi selostetaan yrityksen siirtämistä henkilöstölle sekä luovutusta kokonaan ulkopuoliselle jatkajalle.

Lue lisää

JULKAISUVUOSI

ISBN

20149789521420849

Verkkokirjahyllyssä

Tämä teos kuuluu hyllyihin: Arkisto

Verkkokirjahyllyn Arkistosta löydät kaikki seitsemän vuotta vanhemmat ammattikirjat ja suosittujen kirjojen vanhemmat painokset.

Tutustu hyllyn kirjavalikoimaan

Tilaa Verkkokirjahylly Arkisto

MIKÄ ON VERKKOKIRJAHYLLY

Verkkokirjahyllyssä on satoja ammattikirjoja diginä teemahyllyihin jaoteltuina. Hyllyt täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä. Voit hankkia käyttöösi koko Verkkokirjahyllyn tai yksittäisiä teemahyllyjä tarpeidesi mukaan.

Verkkokaupastamme tilaat kätevästi käyttöoikeuden, kun tarvitset koko palvelun tai yhden hyllyn yhden käyttäjän käyttöön. Useamman käyttäjän käyttöoikeustilauksissa voit kääntyä myyntitiimimme puoleen.

Tutustu valikoimaanTutustu valikoimaanTutustu valikoimaanKokeile veloituksetta


Suomen laajin verkkokirjahylly


Täydentyvä valikoima


Lue silloin kun sinulle sopii