Sulje tulostustila
Verkkokirjahylly

Saatavan panttaus

Jarmo Tuomisto

Kirjassa käsitellään niin sanotun tavallisen saatavan panttaukseen liittyvää problematiikkaa. Kysymys on siis saatavista, joista ei ole annettu arvopaperiluonteista todistusta. Tällaiset saatavat ovat tyypillisiä vakuuskohteita esimerkiksi laskurahoituksessa eli factoringissa sekä osamaksukaupan rahoituksessa, mutta saatavapanttauksen käyttöala on tietysti paljon laajempikin. Saatavan vakuusluovutus on pääosin samojen sääntöjen alainen kuin saatavan panttaus, joten kirjassa esitetty soveltuu yleensä myös vakuusluovutukseen. Teoksessa käydään läpi panttivelkasuhteen elinkaari panttaussopimuksen tekemisestä aina panttioikeudelliseen selvitysvaiheeseen. Pantinantajan ja -saajan välisen suhteen lisäksi kiinnitetään huomiota panttauksen vaikutuksiin niin kummankin osapuolen velkojiin kuin pantatun saatavan velalliseen nähden. Aihepiiriä koskeva lainsäädäntö on pitkälti samansisältöistä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, ja niinpä pohjoismainen vertailuaineisto on kirjassa keskeisessä asemassa.

Lue lisää

JULKAISUVUOSI

ISBN

20159789521426544

Verkkokirjahyllyssä

Tämä teos kuuluu hyllyihin: Arkisto

Verkkokirjahyllyn Arkistosta löydät kaikki seitsemän vuotta vanhemmat ammattikirjat ja suosittujen kirjojen vanhemmat painokset.

Tutustu hyllyn kirjavalikoimaan

Tilaa Verkkokirjahylly Arkisto

MIKÄ ON VERKKOKIRJAHYLLY

Verkkokirjahyllyssä on satoja ammattikirjoja diginä teemahyllyihin jaoteltuina. Hyllyt täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä. Voit hankkia käyttöösi koko Verkkokirjahyllyn tai yksittäisiä teemahyllyjä tarpeidesi mukaan.

Verkkokaupastamme tilaat kätevästi käyttöoikeuden, kun tarvitset koko palvelun tai yhden hyllyn yhden käyttäjän käyttöön. Useamman käyttäjän käyttöoikeustilauksissa voit kääntyä myyntitiimimme puoleen.

Tutustu valikoimaanTutustu valikoimaanTutustu valikoimaanKokeile veloituksetta


Suomen laajin verkkokirjahylly


Täydentyvä valikoima


Lue silloin kun sinulle sopii