Sulje tulostustila
Verkkokirjahylly

Tulkinnan taito

Tulkinnan taito -kirja on oikeusajattelun systeemisidonnaisuuden ja sen teoreettisten perusteiden analyysia. Teoksessa asetutaan puolustamaan setä eurooppalaisen oikeusajattelun traditiota, jota voi luonnehtia ius communen paluuksi. Eurooppalaisia lakeja harmonisoidaan, mutta eurooppalaista oikeutta leimaa nyt, kuten monesti ennenkin, kulttuurinen pirstaleisuus. Toisaalta sen yhtenäisyyttä ylläpitää yleiseurooppalainen. oikeustieteen traditio, jonka juuret ovat antiikin Roomassa. Kirjan taustalla olevaa ajatustapaa voidaan luonnehtia mannereurooppalaiseksi. Tulkinnan taito on yritys paikantaa niitä teoreettisia lähtökohtia, joiden varaan roomalaisesta oikeudesta lähtevä oikeusdogmatiikka ja oikeudellinen ratkaisutoiminta rakentuvat. Näkökulma on tärkeä, sillä common law -perinteeseen pohjautuva angloamerikkalainen teoria on viime vuosina usein hallinnut suomalaistakin oikeusajattelua.

Lue lisää

JULKAISUVUOSI

ISBN

20069789526328447

Verkkokirjahyllyssä

Tämä teos kuuluu hyllyihin: Arkisto

Verkkokirjahyllyn Arkistosta löydät kaikki seitsemän vuotta vanhemmat ammattikirjat ja suosittujen kirjojen vanhemmat painokset.

Tutustu hyllyn kirjavalikoimaan

Tilaa Verkkokirjahylly Arkisto

MIKÄ ON VERKKOKIRJAHYLLY

Verkkokirjahyllyssä on satoja ammattikirjoja diginä teemahyllyihin jaoteltuina. Hyllyt täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä. Voit hankkia käyttöösi koko Verkkokirjahyllyn tai yksittäisiä teemahyllyjä tarpeidesi mukaan.

Verkkokaupastamme tilaat kätevästi käyttöoikeuden, kun tarvitset koko palvelun tai yhden hyllyn yhden käyttäjän käyttöön. Useamman käyttäjän käyttöoikeustilauksissa voit kääntyä myyntitiimimme puoleen.

Tutustu valikoimaanTutustu valikoimaanTutustu valikoimaanKokeile veloituksetta


Suomen laajin verkkokirjahylly


Täydentyvä valikoima


Lue silloin kun sinulle sopii