Sulje tulostustila
Verkkokirjahylly

Euroopan ihmisoikeussopimus

Matti Pellonpää, Antti Tapanila, Pasi Pölönen, Monica Gullans

Käytännön käsikirjaksikin sopiva, runsaasti oikeustapauksia sisältävä teos on ainoa kattava suomenkielinen yleisesitys Euroopan ihmisoikeussopimuksesta. Kirja käsittelee perusteellisesti mm. ihmisoikeussopimuksen kansainvälistä valvontaa sekä sopimuksessa ja sen lisäpöytäkirjassa turvattuja oikeuksia: mm. kidutuksen kieltoa, syrjinnän kieltoa, oikeutta vapauteen ja turvallisuuteen, omaisuudensuojaa, oikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin sekä uskonnon- ja sananvapautta. Kaikkien viranomaisten on turvattava ihmis- ja perusoikeuksien toteutuminen. Tässä suhteessa hyvin keskeinen on Euroopan ihmisoikeussopimus, jonka merkitys Suomen kannalta on kasvanut entisestään Suomea vastaan annettujen langettavien tuomioiden myötä. Sopimus velvoittaa ja koskee tavalla tai toisella kaikkia hallinnonaloja ja kaikkia kotimaisia tuomioistuimia. Tieto Euroopan ihmisoikeussopimuksen tulkinnasta ja tuomioistuinkäytännöstä onkin lainsoveltajan kannalta yhtä tärkeää kuin kansallisen sääntelyn ja käytännön tuntemus. Euroopan ihmisoikeussopimus on käytännön käsikirjaksikin sopiva kattava suomenkielinen yleisesitys Euroopan ihmisoikeussopimuksesta. Kirja käsittelee perusteellisesti ihmisoikeussopimuksen uudistunutta valvontajärjestelmää sekä sopimuksessa turvattuja oikeuksia: muun muassa omaisuudensuojaa, oikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin sekä uskonnon- ja sananvapautta. Teoksessa on käsitelty laajasti myös EU:n perusoikeusjärjestelmää ja sen suhdetta sopimukseen, samoin vireillä olevaa hanketta EU:n liittymisestä sopimuksen osapuoleksi. Kotimaista relevanttia oikeuskäytäntöä on käsitelty aiempaa laajemmin.

Lue lisää

JULKAISUVUOSI

ISBN

20129789521418532

Verkkokirjahyllyssä

Tämä teos kuuluu hyllyihin: Arkisto

Verkkokirjahyllyn Arkistosta löydät kaikki seitsemän vuotta vanhemmat ammattikirjat ja suosittujen kirjojen vanhemmat painokset.

Tutustu hyllyn kirjavalikoimaan

Tilaa Verkkokirjahylly Arkisto

MIKÄ ON VERKKOKIRJAHYLLY

Verkkokirjahyllyssä on satoja ammattikirjoja diginä teemahyllyihin jaoteltuina. Hyllyt täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä. Voit hankkia käyttöösi koko Verkkokirjahyllyn tai yksittäisiä teemahyllyjä tarpeidesi mukaan.

Verkkokaupastamme tilaat kätevästi käyttöoikeuden, kun tarvitset koko palvelun tai yhden hyllyn yhden käyttäjän käyttöön. Useamman käyttäjän käyttöoikeustilauksissa voit kääntyä myyntitiimimme puoleen.

Tutustu valikoimaanTutustu valikoimaanTutustu valikoimaanKokeile veloituksetta


Suomen laajin verkkokirjahylly


Täydentyvä valikoima


Lue silloin kun sinulle sopii