Sulje tulostustila
Verkkokirjahylly

Tilintarkastaja osakeyhtiön hallinnon tarkastajana

Janne Ruohonen

Hallinnon tarkastus on keskeinen osa tilintarkastusta ja tämän kirjan tärkein tehtävä on selvittää hallinnon tarkastuksen sisältö. Keskeiset kysymykset ovat: 1. Mikä on lakisääteisen tilintarkastuksen kohteena olevan hallinnon tarkastuksen sisältö? 2. Miten hallinnon tarkastus suhteutuu TTL 3:5.5:ssa säädettyyn tilintarkastajan huomautusvelvollisuuteen johdon toiminnasta? 3. Milloin tilintarkastaja voi joutua vahingonkorvausoikeudelliseen vastuuseen hallinnon tarkastusta koskevasta laiminlyönnistä? Kirjassa otetaan huomioon kansainvälisten tilintarkastusalan ISA-standardien merkitys hallinnon tarkastuksen sisällöllisessä määrittelyssä. Lisäksi kartoitetaan tilintarkastajan tarkastusvelvollisuuden rajoja, ja mallinnetaan hallinnon tarkastuksessa noudatettavia keskeisiä periaatteita. Kirjassa kiinnitetään erityistä huomiota osakeyhtiön johdon toiminnan arviointiin. Kirjassa myös selvitetään, miltä osin tilintarkastajan on tarkastettava erityislainsäädännön noudattamista osakeyhtiössä. Tilintarkastajan hallinnon tarkastusvelvollisuuden laiminlyöntiä käsitellään erityisesti vahingonkorvausoikeudellisesta näkökulmasta sekä arvioidaan, millä tavoin tilintarkastajan vahingonkorvausvastuuta on arvioitava suhteessa osakeyhtiön johdon vahingonkorvausvastuuseen. Kirjassa tehdään myös kansainvälistä vertailua erityisesti Ruotsin ja Yhdistyneen kuningaskunnan oikeuskäytäntöihin. Kirja on suunnattu tilintarkastajille ja tilintarkastusyhteisöille, tilintarkastuspalvelujen käyttäjille: osakkeenomistajille ja osakeyhtiön johdolle (hallitus, toimitusjohtaja), osakeyhtiö- ja tilintarkastusoikeuden asiantuntijoille, tilitoimistoille ja kirjanpitäjille sekä tilintarkastuksen opintoja suorittaville sekä kauppatieteiden ja oikeustieteen opiskelijoille. KTT Janne Ruohonen on oa. yritysoikeuden professori Itä-Suomen yliopistossa ja yritysjuridiikan yliopistonlehtori Tampereen yliopistossa. Ruohonen on erikoistunut yhtiö- ja tilintarkastusoikeuteen.

Lue lisää

JULKAISUVUOSI

ISBN

20209789521426711

Verkkokirjahyllyssä

Tämä teos kuuluu hyllyihin: TaloushallintoYritysoikeus

Verkkokirjahylly Taloushallinto sisältää laajan valikoiman taloushallinnon ammattilaisen työssään tarvitsemia ammattikirjoja. Kattavasti käsiteltyjä perinteisiä teemoja ovat mm. kirjanpito ja tilinpäätös, arvonlisäverotus, tilintarkastus ja palkkahallinto. Uutta taloushallintoa löydät mm. joukkorahoitusta, jakamistaloutta, palkitsemista ja sijoittamista käsittelevistä teoksista. Myös kustannuslaskentaan, rahoitukseen ja yritysvastuuseen liittyviä teoksia on tarjolla. Hylly täydentyy säännöllisesti uutuuskirjoilla niiden ilmestyessä.

Tutustu hyllyn kirjavalikoimaan

Tilaa Verkkokirjahylly Taloushallinto

Verkkokirjahylly Yritysoikeus sisältää kattavasti kirjoja yhtiöoikeudesta, kilpailulainsäädännöstä ja immateriaalioikeudesta. Myös osuuskuntiin, yhdistyksiin ja säätiöihin liittyvät kirjat löytyvät täältä. Lisäksi löydät hyllystä kiinnostavia teoksia mm. liike- ja salassapitosopimuksista, jakamistaloudesta ja startup-juridiikasta. Julkiset hankinnat ja markkinointioikeus kuuluvat myös Yritysoikeuden hyllyn valikoimaan. Hylly täydentyy säännöllisesti uutuuskirjoilla niiden ilmestyessä.

Tutustu hyllyn kirjavalikoimaan

Tilaa Verkkokirjahylly Yritysoikeus

MIKÄ ON VERKKOKIRJAHYLLY

Verkkokirjahyllyssä on satoja ammattikirjoja diginä teemahyllyihin jaoteltuina. Hyllyt täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä. Voit hankkia käyttöösi koko Verkkokirjahyllyn tai yksittäisiä teemahyllyjä tarpeidesi mukaan.

Verkkokaupastamme tilaat kätevästi käyttöoikeuden, kun tarvitset koko palvelun tai yhden hyllyn yhden käyttäjän käyttöön. Useamman käyttäjän käyttöoikeustilauksissa voit kääntyä myyntitiimimme puoleen.

Tutustu valikoimaanTutustu valikoimaanTutustu valikoimaanKokeile veloituksetta


Suomen laajin verkkokirjahylly


Täydentyvä valikoima


Lue silloin kun sinulle sopii